Waarom kiest u voor software op maat?

Gepost op 17 sep. 2021

Het is geen voor de hand liggende keuze als bedrijf: ga je voor een standaard softwarepakket of investeer je in software op maat? Het is een beslissing die grote gevolgen zal hebben voor de toekomst van uw onderneming.

Het grote voordeel van standaard software is dat het gemakkelijk en snel in gebruik te nemen is. Het biedt doorgaans een prima oplossing om relatief eenvoudige en goed omschreven bedrijfsprocessen te optimaliseren. Wanneer het complexer wordt of u een uniek concept heeft, wordt software op maat interessanter. Terwijl standaard software vaak functionaliteiten bevat die u niet gebruikt (maar wel betaalt!), bestaat een applicatie op maat enkel uit functionaliteiten die u nodig heeft en deze sluiten bovendien perfect aan op uw wensen. Dit maakt de applicatie bovendien overzichtelijk en praktisch, wat een snelle integratie van het programma in uw bedrijf in de hand werkt. Bovendien zijn applicaties op maat steeds gebaseerd op de meest recente technologieën én ze zijn mobiel en webgebasseerd: overal bereikbaar dus!

De maatsoftware wordt ontwikkeld naargelang wat uw bedrijf nodig heeft. Deze ontwikkeling kost echter tijd, maar heeft als voordeel dat de applicatie kan meegroeien met uw bedrijf.

Door de unieke functionaliteiten van maatsoftware kan u zich onderscheiden van uw concurrenten en inspelen op opportuniteiten die zich voordoen. Maatsoftware kan ook perfect geïntegreerd worden met reeds bestaande software. Heel flexibel dus: de software wordt aangepast aan de bedrijfsprocessen.

Software op maat gaat gepaard met uitstekende online security. U kunt er zeker van zijn dat uw gegevens goed beschermd zijn, iets wat de dag van vandaag onmisbaar is.

Een ander voordeel is dat bedrijven die software op maat ontwikkelen een persoonlijke en volledige service bieden. Ze geven advies en begeleiden u vanaf het idee in uw hoofd tot een werkende applicatie. Ook na de oplevering kan u bij hen terecht voor onderhoud en opvolging.

En wat met het prijskaartje? Terwijl u voor standaard software een jaarlijkse licentiekost betaalt, is software op maat eerder een éénmalige investering. Niet alleen op financieel vlak, maar ook een investering in efficiëntie van uw bedrijf, productiviteit en welbevinden van uw werknemers, klanttevredenheid... De juiste software verdient zichzelf terug!